24 iun., 2022

Cum se pregătesc companiile pentru perioada sumbră?

Care sunt strategiile antreprenorilor de a face fața costurilor in creștere?

Mediul bussines nu a anticipat provocările ultimilor 2 ani, iar cea mai mare parte din piața locală nu era pregătită pentru astfel de șocuri.

Totuși cei mai mari investitori ne sfătuiesc să investim in perioada de criză “Antreprenorii trebuie să investească în timp de criză pentru că investiţiile fortifică organizaţiile. Cei care nu vor investi vor ieşi slăbiţi din criză”

“România este cu mult în urma altor ţări în ceea ce priveşte rata de digitalizare şi astfel avem nevoie de români care au lucrat în străinătate să se întoarcă în ţară pentru că vor accelera această transformare digitală cu cunoştinţele de acolo.” a declarat Achilleas Kanaris, CEO, Vodafone România, cel care este de părere ca avem nevoie de forța de muncă românească pentru a aduce o schimbare pozitivă.

Alex Milcev, tax& law leader EY Romania este de părere ca guvernul joacă un rol absolut important în toata această perioadă

“Eu zic că din 2020 până în 2022, în toată lumea s-a văzut cât de important este rolul statului, iar fără acel rol executat de stat probabil că economia ar fi fost într-o stare destul de precară. Acest rol învăţat de stat va fi ţinut minte şi va fi folosit altfel decât până acum.

Dacă guvernul României o să ştie să-şi joace cartea aşa cum prevede interesul naţional în următorii câţiva ani, cred că vom vedea o altfel de Românie în 0 de ani, 10 ani sau 5 ani.”

Și în sistemul bancar există probleme, anume că nu există lichiditate, chiar dacă sunt costuri mai mari a declarat Omer Tetik, CEO Banca Transilvania. Acesta susține că problemele vin din multiple zone: geopolitică, lanţ de aprovizionare, tehnologie.

Mai mulți antreprenori s-au strâns în cadrul conferinței organizate de Ziarul Financiar și au expus păreri si idei despre cum am putea să fentăm această perioadă.